logo-site-sefid
Search
Close this search box.
پخش کننده موسیقی MP3 player

پروژه ساخت mp3 player

ساخت mp3 player
مدار Mp3 player بر روی بردبورد

همواره ساخت وسایل قابل استفاده در زندگی روزمره جذابیت مخصوص خود را دارد، حال این جذابیت زمانی که بتوانیم با هزینه ای بسیار کم به این هدف برسیم بیشتر می شود. در این آموزش یاد چگونگی پروژه ساخت mp3 player را یاد خواهیم گرفت ،  یک mp3 player ساده و در عین حال قدرتمند که با کمک دکمه های فشاری قابلیت کم و زیاد کردن صدا و تنظیم آهنگ را نیز خواهد داشت، بسازیم. با کمی تلاش بیشتر شما می توانید mp3 player جیبی خود را ساخته و به همراه خود ببرید. جالب است نه؟ بیایید باهم این mp3 player را بسازیم.

قطعات مورد نیاز ساخت mp3 player

ماژول GPD2846 که مخصوص mp3 player است.

3 دکمه فشاری

رگولاتور ولتاژ 3.3 ولتی

دکمه خاموش و روشن

بلندگو

برد بورد

سیم های اتصال مخصوص برد بورد

مقاومت 220 کیلواهمی

وسایل لحیم کاری

لیست بالا در نگاه اول طولانی به نظر می رسد اما این قطعات همگی ارزان و به راحتی قابل دستیابی هستند.

ماژول GPD2846 مخصوص mp3 player:

در قلب این پروژه ساخت mp3 player یک ماژول رمزگشای صدای GPD2846 قرار دارد. این ماژول یک اسلات مخصوص کارت حافظه اس دی داشته و با قرار دادن کارت حافظه فوق در جای آن با روشن کردن ماژول آهنگ هایی که بر روی آن قرار دارند شروع به پخش خواهند کرد. این ماژول معمولا چهار سوراخ دارد که به آنها مثبت باتری، زمین، مثبت بلندگو و منفی بلندگو گوییم. همچنین این ماژول دارای سه قسمت آماده برای سه دکمه است که می توان برای توقف، ادامه، تغییر موسیقی در حال پخش و کم کردن و زیاد کردن صدا استفاده کنیم. تصویر این ماژول و چیدمان پین های آن در تصویر زیر مشخص شده و نمایش داده شده است:

ماژول GPD2846
ماژول GPD2846 و چیدمان پین ها

پایه Vcc می تواند ولتاژ 3.3 ولت و یا 5 ولت را دریافت کند، ولی نکته حائز اهمیت این است که این ولتاژ می بایست رگولاته شده باشد (توسط یک رگولاتور برای جلوگیری از نوسانات و آسیب به مدار به ماژول ولتاژ را ارائه کنیم). پایه های اسپیکر می تواند به هر نوع اسپیکری متصل شده و نیازی به مدار آمپلی فایر نداریم چرا که خود ماژول دارای آمپلی فایر داخلی می باشد. برای یادگیری کاربرد انواع ماژول های الکتریکی میتوانید در کلاس های آموزش رباتیک صنایع آموزشی چالیک شرکت کنید.

همانگونه که در بالاتر بیان شد گزینه های مخالفی برای استفاده از دکمه ها وجود دارد و این گزینه ها در جدول زیر نمایش داده شده اند:

شماره دکمه

فشار کوتاه مدت

فشار بلند مدت

دکمه یک

برگشتن به آهنگ قبلی

کم کردن صدا

دکمه دو

توقف و پخش آهنگ

تغییر به مود fm (که در اینجا کاربرد ندارد)

دکمه سه

رفتن به آهنگ بعدی

افزایش صدا

دیاگرام مداری mp3 player و توضیحات مربوط به آن:

دیاگرام مداری که در تصویر زیر می بینید به ما نشان می دهد که چگونه می توانیم دکمه های فشاری را برای کنترل آهنگ و صدا به ماژول متصل کنیم:

مدار mp3 player
دیاگرام مداری و نحوه اتصالات

ما از یک عدد باتری 9 ولتی و یک رگولاتور ولتاژ KIA78R برای رگولاسیون باتری 9 ولت به 3.3 ولت استفاده کرده ایم. یک سوییچ خاموش روشن نیز به پایه تحریک ماژول برای روشن و خاموش کردن آن متصل شده است. یک خازن 0.1 میکرو فارادی نیز بین پایه تغذیه و زمین به منظور فیلتر کردن نویز های احتمالی قرار داده ایم. بلندگو نیز مستقیما به پایه های SP+ و SP- متصل شده است.

برای اتصال دکمه های فشاری از شماتیک بالا استفاده کنید، البته نیاز است شما تعدادی سیم به این قسمت ها برای اینکه بتوانید در برد بورد مدار مذکور را ببندید لحیم کنید. ترمینال های سمت راست از سه ترمینال مربوط به دکمه ها با استفاده از یک مقاومت 220 کیلواهمی پول آپ در ولتاژ 3.3 ولت قرار گرفته است. سه ترمینال سمت چپ نیز هرکدام توسط یک دکمه فشاری به زمین متصل شده است. این اتصالات را که توسط ما انجام شده است در شکل بعدی می توانید بر روی برد بورد تماشا کنید.

نحوه عملکرد 

عملکرد این مدار mp3 player بسیار ساده می باشد. کافی است حافظه اس دی خود را در محل مربوطه قرار داده و ماژول را روشن کنید. بلافاصله بعد از روشن کردن ماژول می بایست یک نور قرمز را ببینید که نشانه کارکرد ماژول است، بعد از چند لحظه ال ای دی قرمز شروع به چشمک زدن کرده و می بایست آهنگ شما از طریق بلندگو پخش شود. با تمام شدن آهنگ به صورت خودکار آهنگ بعدی پخش خواهد شد. شما می توانید از سه دکمه تعبیه شده مطابق جدولی که در بالا قرار داشت موسیقی و میزان صدا را کنترل کنید.

مدار mp3 player
مدار mp3 player بر روی برد بورد

کارکرد کامل این پروژه در فیلم زیر نشان داده شده است. امیدواریم که این پروژه را فهمیده و از ساخت آن لذت کافی را برده باشید. اگر مشکلی در ساخت این پروژه داشتید آن را در قسمت نظرات قرار دهید. از موسیقی خود لذت ببرید.

رضا قنبری
متخصص آموزش رباتیک

رضا قنبری هستم متخصص آموزش رباتیک با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در ایران

این مطلب را به اشتراک بگذارید

ماژول کاهنده

ماژول كاهنده قبل از خواندن مقاله ماژول كاهنده بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته اند از

ماژول تشخیص دود و گاز

ماژول تشخیص دود و گاز قبل از خواندن این مقاله بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته

دسته بندی نشده

ماژول WIFI

ماژول WIFI قبل از خواندن این مقاله بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته اند از مقالات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *