logo-site-sefid
Search
Close this search box.
Flashing circuit

فیلم آموزش ساخت مدار چشمک زن ساده

در این مقاله قصد داریم تا فیلم آموزش ساخت یک مدار چشمک زن را برای شما به اشتراک گزاریم. در این مدار ما از 9 Led استفاده خواهیم کرد. اما قبل از هر چیز قطعات مورد نیاز برای ساخت این مدار را بررسی خواهیم کرد.

نام قطعه

تعداد مورد نیاز

ترانزیستور BC547

۳

خازن 100 میکرو 25 ولت

۳

مقاومت 100 کیلو

3

مقاومت 100 اهم

1

Led قرمز

۳

Led آبی

۳

Led سبز

۳

سر باتری 9 ولت

1

شما میتوانید تمام قطعات بالا را در قالب کیت ساخت مدار چشمک زن از فروشگاه رباتیک چالیک تهیه نمایید. ما برای علاقمندان به ساخت مدارهایی از این دست در قسمت فیلم آموزش رباتیک آموزشهای دیگری را قرار داده ایم.

قبل از ساخت این مدار لازم است با لحیمکاری به طور کامل آشنا باشید و چنانچه در این بخش مهارت کافی ندارید میتوانید با مراجعه به مقاله آموزش لحیمکاری با هویه به زبان ساده در این مورد اطلاعات کافی به دسا آورید.

در ادامه قبل از بررسی ساخت این مدار به ارائه مطالبی در خصوص LED خواهیم پرداخت.

LED چیست ؟

به ساده ترین اصطلاح ، دیود ساطع کننده نور (LED) وسیله ای نیمه هادی است که با عبور جریان الکتریکی از آن ، نور را ساطع می کند. نور هنگامی تولید می شود که ذراتی که جریان را حمل می کنند (معروف به الکترون) در داخل مواد نیمه هادی با هم ترکیب شوند.

diode-led
diode-led

انواع مختلف چراغ های LED

  • LED های مینیاتوری (LED های تراشه ، نانو و پیکو)
  • LED های با قدرت بالا.
  • LED های روشنایی.
  • LED های RGB یا قرمز سبز آبی.
  • LED های دو رنگ و سه رنگ.
  • LED های چشمک زن.

LED های مرئی در بسیاری از دستگاه های الکترونیکی به عنوان لامپ های نشانگر ، در اتومبیل ها به عنوان چراغ های جلو پنجره و ترمز و در بیلبوردها و علائم به عنوان نمایشگرهای عددی یا حتی پوسترهای تمام رنگ استفاده می شود. ما در سایر پروژه های آموزش الکترونیک نیز از این قطعه استفاده خواهیم کرد و اساسا این قطعه یکی از قطعات پر کاربرد در پروژه های الکترونیک میباشد.

تفاوت دیود با LED چیست؟

مهمترین تفاوت بین LED و دیود این است که LED نور را ساطع می کند در حالی که دیود اجازه می دهد جریان فقط در یک جهت جریان داشته باشد و با جریان مخالف مخالف است.

کارکرد LED به تئوری کوانتوم بستگی دارد. تئوری کوانتوم می گوید وقتی انرژی الکترون ها از سطح بالاتر به سطح پایین تری کاهش می یابد ، انرژی را به صورت فوتون ساطع می کند. انرژی فوتون ها برابر با فاصله بین سطح بالاتر و پایین است.

مزایای LED

  • اندازه LED ها کوچکتر است و می توان آنها را روی هم قرار داد و نمایشگر عددی و عددی را در ماتریس با چگالی بالا تشکیل داد.
  • شدت خروجی نور LED به جریان عبوری از آن بستگی دارد. شدت نور آنها را می توان به راحتی کنترل کرد.
  • LED موجود است که نور را به رنگهای مختلف مانند قرمز ، زرد ، سبز و کهربا ساطع می کند.
  • زمان روشن و خاموش یا روشن شدن LED کمتر از 1 نانو ثانیه است. به همین دلیل ، از LED برای عملکرد پویا استفاده می شود.
  • LED ها بسیار مقرون به صرفه هستند و از قابلیت اطمینان بالایی برخوردار هستند زیرا با همان تکنولوژی ترانزیستور تولید می شوند.
  • LED در طیف گسترده ای از دما کار می کند ، مثلاً 0 تا 70 درجه. همچنین ، بسیار مقاوم است و می تواند در برابر شوک و تنوع مقاومت کند.
  • LED دارای راندمان بالایی است ، اما برای کار به قدرت متوسطی نیاز دارند. به طور معمول ، ولتاژ 1.2 ولت و جریان 20 میلی آمپر برای روشنایی کامل مورد نیاز است. بنابراین در مکانی که توان کمتری در آن وجود دارد استفاده می شود.

در ادامه فیلم آموز ساخت این مدار چشمک زن را با هم مشاهده خواهیم کرد. توجه نمایید برای تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز برای لحیمکاری میتوانید به فروشگاه رباتیک چالیک مراجع کنید و تمام قطعات و لوازم مورد نیاز برای لحیمکاری را تهیه نمایید. هچنین برای آشنایی با نحوه عملکرد ترانزیستور ها میتوانید به فیلم آموزش ساخت یک ضد عفونی هوشمند مراجعه کنید تا با نحوه عملکرد ترانزیستورها و ساختار آنها بیشتر آشنا شوید.

کسب نمایندگی رباتیک صنایع آموزشی چالیک

فعالین در حوزه آموزشی چنانچه علاقمند به ارتقا سطح آموزشگاه خود میباشند و تمایل به استفاده از به روزترین متدهای آموزشی حال حاضر در دنیا را دارند میتوانند از مجموعه خدمات ما در صنایع  آموزشی چالیک استفاده کنند و با اخذ نمایندگی رباتیک و فعالیت در این حوزه در جهت بروزرسانی خدمات آموزشی خود گامی مهم و موثر بردارند. ما تلاش داریم با تحقیق در زمینه جدیدترین ابزار آموزشی روز دنیا و اشتراک این تجربیات با نمایندگان خود گامی موثر در جهت ارتقا و و بهبود متدهای آموزشی در کشور عزیزمان برداریم. علاقمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارسال مدارک مورد نیاز با کارشناسان ما تماس بگیرند.

رضا قنبری
متخصص آموزش رباتیک

رضا قنبری هستم متخصص آموزش رباتیک با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در ایران

این مطلب را به اشتراک بگذارید

ماژول کاهنده

ماژول كاهنده قبل از خواندن مقاله ماژول كاهنده بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته اند از

ماژول تشخیص دود و گاز

ماژول تشخیص دود و گاز قبل از خواندن این مقاله بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته

5 دیدگاه دربارهٔ «فیلم آموزش ساخت مدار چشمک زن ساده»

  1. سلام واقعا جالب بود

    یک سوال. ببخشید رباتیک بارشته الکترونیک فرق آنچنان دارد
    چون انگار هر قطعات برای رباتیک. بکار رفته. برای الکترونیک هم بکار میره

    باسه این پرسیدم این دورشته واقعا عالیه
    میخواهم برم عملیش رو یادبگیرم
    ممنون میشم جواب بدین
    ❤️🌹

    1. سلام رباتیک در واقع قسمتی از شاخه های علوم الکترونیک ، کامپیوتر و مکانیک هست. بعضی از قطعاتی که در رباتیک به کار میروند قطعات مربوط به الکترونیک هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *