ماژول BLtouch
قبل از خواندن مقاله ماژول BLtouch مبدل آنالوگ به ديجيتال بهتر است در نظر داشته باشید مقالاتی که با عنوان ماژول در سایت قرار گرفته اند از مقالات پایه و مقدماتی میباشند که برای مطالعه و یا پژوهش های دانش آموزان و دانشجویان به عنوان قدم اول در نظر گرفته شده اند.
ماژول BLTouch یک سنسور لمسی است که برای اتوماسیون و بهبود عملکرد پرینترهای سه بعدی استفاده می شود. این ماژول به پرینتر اجازه می دهد تا خودکار و دقیق ترین نقطه شروع را برای چاپ قطعات روی سطح بسته های مختلف تشخیص داده و تنظیم کند.
با استفاده از ماژول BLTouch، نیاز به تنظیم دستی سطح بسته های چاپ نخواهید داشت. این ماژول با لمس کردن سطح بسته های چاپ، فشار لمس را تشخیص می دهد و به پرینتر اطلاعات لازم را درباره زیرسطح فعلی ارائه می دهد. در نتیجه، پرینتر قادر خواهد بود به طور خودکار فضای مناسب روی سطح بسته های چاپ را تنظیم کند.
BLTouch با استفاده از فن زیرسطح (Probe) علاوه بر تنظیم سطح بسته های چاپ، قادر است به طور خودکار از ارتفاع لازم برای چاپ قطعات نگهداری کند.
این ماژول با پشتیبانی از تکنولوژی Auto Bed Leveling (ABL)، به پرینتر اجازه می دهد تا در طول فرآیند چاپ، ارتفاع لبه های بسته های چاپ را تنظیم کند و به طور خودکار جبران کند.
به طور کلی، ماژول BLTouch باعث بهبود دقت و دقت چاپ، صرفه جویی در زمان و مصرف مصالح و همچنین سادگی استفاده می شود.
ليستي از انواع ماژول BLtouch
ماژول BLTouch یک سنسور خودکار سطح بسته است که برای اند۴ازه گیری ارتفاع و نقطه صفحه نمایش 3D پرینتر استفاده می شود. این ماژول در تعدادی نوع مختلف و با ویژگی های متفاوت در بازار موجود است. برخی از انواع رایج ماژول BLTouch عبارتند از:
1. BLTouch V2.0: این نسخه جدیدتر و بهبود یافته تری از BLTouch است که دارای عملکرد بهبود یافته، دقت بالاتر و قابلیت های جدید مانند خاموش شدن خودکار پس از استفاده است.
2. BLTouch V3.0: این نسخه دارای طراحی کاملاً جدید و قابلیت های بهبود یافته است که شامل حالت خاموش شدن خودکار، قابلیت تشخیص لمس دقیق تر و سازگار با سطح های صاف و غیر صاف است.
3. BLTouch Smart V3.1: این نسخه دارای عملکرد بهبود یافته و قابلیت های جدیدی مانند تشخیص خودکار نوع سطح و تنظیمات پیشرفته است.
4. BLTouch Classic: این نسخه اولیه BLTouch است که دارای عملکرد معمولی و قابلیت های پایه است.
5. BLTouch Mini: این نسخه کوچکتر و فضای کمتری را در 3D پرینتر مورد نیاز دارد و برخلاف سایر نسخه ها، فقط دارای 3 سنسور لمس است.
به طور کلی، همه این انواع ماژول BLTouch برای بهبود دقت و سادگی عملکرد در 3D پرینتر استفاده می شوند، اما با توجه به نسخه و مدل خاص، قابلیت ها و عملکردهای مختلف را دارند.
تفاوت و ويژگي هاي انواع ماژول BLtouch
ماژول BLTouch یک سنسور خودکار سطح بسته است که برای اندازه گیری ارتفاع سر نوشتن در دستگاه های چاپ سه بعدی استفاده می شود. این ماژول در تعدادی نسخه و مدل مختلف عرضه می شود، که هر کدام ویژگی ها و تفاوت های خاص خود را دارند. در زیر به برخی از تفاوت های و ویژگی های انواع ماژول BLTouch اشاره شده است:
1. BLTouch v1.0: این نسخه از ماژول BLTouch دارای پین سروو با قطر 3 پین است. طول کابل آن حدود 150 سانتیمتر است.
2. BLTouch v1.1: در این نسخه، طول کابل به 160 سانتیمتر افزایش یافته است.
3. BLTouch v2.0: در این نسخه، طول کابل به 200 سانتیمتر رسیده است و دارای پین سروو با قطر 5 پین است.
4. BLTouch Smart v2.2: این نسخه دارای قابلیت های هوشمندانه ای مانند خاموش شدن خودکار پس از استفاده و تشخیص خودکار نوع سطح بسته است.
5. BLTouch Smart v3.0: در این نسخه، سرعت و دقت بیشتری در اندازه گیری سطح بسته وجود دارد.
6. BLTouch Classic: این نسخه دارای طول کابل 150 سانتیمتر و پین سروو با قطر 3 پین است.
7. BLTouch Mini: این نسخه کوچکتر و فضای کمتری را در دستگاه های چاپ سه بعدی اشغال می کند.
8. BLTouch Pro: این نسخه دارای عملکرد بهبود یافته و قابلیت های پیشرفته تری مانند تشخیص خودکار فاصله با صفحه بسته را داراست.
با توجه به تفاوت های فنی و عملکرد هر نسخه، کاربران می توانند ماژول مناسب برای نیاز خود را انتخاب کنند.
ماژول های BLTouch در انواع مختلف و توسط شرکت های مختلف تولید میشوند که هر کدام دیتاشیت خود را دارد در اینجا معروفترین دیتاشیت ها و کتابخانه های این نوع ماژول را نام برده و آنها را در یک فایل زیپ برای دانلود قرار میدهیم.
ديتاشيت
1. BLTouch V2.0
2. BLTouch V3.0
3. BLTouch Smart V3.1
4. BLTouch Classic
5. BLTouch Mini
كتابخانه
1. BLTouch V2.0
2. BLTouch V3.0
3. BLTouch Smart V3.1
4. BLTouch Classic
5. BLTouch Mini
یک نمونه از كد با ماژول BLtouch و آردوينو
در اینجا نمونه ای از کدهایی است که از ماژول BLtouch با آردوینو استفاده می کند:
“` cpp #include <Servo.h> #define SERVO_PIN 9 #define Z_MIN_PIN 11 سروو میسروو; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode (Z_MIN_PIN، INPUT_PULLUP)؛ myservo.attach(SERVO_PIN); // پروب BLtouch را به موقعیت اولیه منتقل کنید myservo.write(90); تاخیر (2000); // منتظر بمانید تا BLtouch مقداردهی اولیه شود // پروب BLtouch را بازنشانی کنید resetBLTouch(); } حلقه خالی() { if (digitalRead(Z_MIN_PIN) == LOW) { // کاوشگر BLtouch فعال شده است، برخی از اقدامات را در اینجا انجام دهید تاخیر (1000); // صبر کنید تا پروب تثبیت شود // پس از انجام عمل، پروب BLtouch را ریست کنید resetBLTouch(); تاخیر (2000); // صبر کنید تا BLtouch دوباره مقداردهی اولیه شود } } void resetBLTouch() { myservo.write(10); // پروب را به پایین حرکت دهید تاخیر (500); // منتظر بمانید تا پروب گسترش یابد myservo.write(90); // پروب را به سمت بالا حرکت دهید تاخیر (500); // صبر کنید تا پروب جمع شود } “`
در این مثال ابتدا پین های لازم را تعریف کرده و کتابخانه Servo را در آن قرار می دهیم. سپس تابع «setup()» را راهاندازی میکنیم که در آن ارتباط سریال را راهاندازی میکنیم، «Z_MIN_PIN» را بهعنوان ورودی با یک مقاومت pull-up تنظیم میکنیم و «myservo» را به پین «SERVO_PIN» متصل میکنیم.
در داخل «setup()»، کاوشگر BLtouch را با نوشتن مقدار «90» در «myservo» به موقعیت اولیهاش منتقل میکنیم. سپس چند ثانیه منتظر میمانیم تا ماژول BLtouch مقداردهی اولیه کند و تابع «resetBLTouch()» را فراخوانی کند.
در «loop()»، به طور مداوم بررسی می کنیم که آیا پروب BLtouch با خواندن وضعیت «Z_MIN_PIN» فعال شده است یا خیر. اگر راهاندازی شد، برخی از اقدامات را انجام میدهیم (که میتوانید آن را تعریف کنید) و سپس «resetBLTouch()» را برای تنظیم مجدد پروب فراخوانی میکنیم. قبل از تکرار حلقه دوباره چند ثانیه صبر می کنیم تا ماژول BLtouch مقداردهی اولیه شود.
تابع «resetBLTouch()» با نوشتن مقدار «10» به «myservo»، کاوشگر را به سمت پایین حرکت میدهد، 500 میلیثانیه منتظر میماند، با نوشتن مقدار «90» در «myservo» پروب را به سمت بالا حرکت میدهد و منتظر میماند 500 میلی ثانیه قبل از بازگشت.
توجه داشته باشید که این فقط یک مثال اساسی برای شروع است. ممکن است لازم باشد آن را با توجه به نیازهای خاص و تنظیمات سخت افزاری خود تغییر دهید.
اسم ١٠ تا از پروژه هاي آردوينو با استفاده از ماژول BLtouch
1. روبات خانگی هوشمند با استفاده از ماژول BLtouch
2. سیستم اتوماسیون خانگی با استفاده از ماژول BLtouch
3. دستگاه پرینت سه بعدی با استفاده از ماژول BLtouch
4. سامانه کنترل دمای خانه با استفاده از ماژول BLtouch
5. ربات پرورش گیاهان هیدروپونیک با استفاده از ماژول BLtouch
6. درب هوشمند با استفاده از ماژول BLtouch
7. سامانه آبیاری هوشمند گلخانه با استفاده از ماژول BLtouch
8. دستگاه تست الکترونیک خودکار با استفاده از ماژول BLtouch
9. ربات شارژر خودرو الکتریکی با استفاده از ماژول BLtouch
10. سامانه کنترل روشنایی هوشمند منزل با استفاده از ماژول BLtouch
سوالات پیشنهادات و یا انتقادات خود را میتوانید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.